Nyomtatás

Az MPPPOT elnöksége 

 

 

Elnök: Dr. Bödecs Péter, szülész-nőgyógyász, pszichoterapeuta. Dr. Bödecs Péter

A győri Szent György Egészségcentrumban, a mosonmagyaróvári Karolina Kórházban és a csornai Margit Kórházban dolgozik.  

 

 

 

 

 

 

Alelnökök: 

Andrek Andrea, pszichológus, szomato-pszichoterapeuta   MPPPOT Elnokseg Andrek Andrea

1996 óta tagja, 2004 óta elnökségi tagja a Magyar Pre- és Perinatális Pszichológiai és Orvostudományi Társaságnak. Egyik alapítója a perinatális szaktanácsadó szakirányú továbbképzésnek, mely 2007-ben az ELTE PPK és a Társaság közös gondozásában indult. A képzésnek azóta is szakmai koordinátora és egyik oktatója. Magánrendelésén elsősorban gyermekáldásra várva, a várandósság idején, a magzattal való kapcsolat elmélyítésében, a szüléssel, a babáról való gondoskodás dilemmáinak kérdéseiben, keresik fel anyák és apák egyaránt.  

 

 

Liptákné Horváth Zsuzsanna, menedzser, perinatális szaktanácsadó. Liptákné Horváth Zsuzsanna

 

2015 óta tagja és elnökségi tagja az MPPPOT-nak, perinatális szaktanácsadó. Eredeti szakmája szerint kulturális menedzser, angol - és magyartanár. A Copenhagen Consensus Center nemzetközi fejlesztésekkel kapcsolatos makrogazdasági elemzéseket koordináló think tank vezető asszisztenseként dolgozott egy évtizedet, jelenleg gyermeket nevel.

 

 

 

 

 

 

Elnökségi tagok: 

Gitidiszné Gyetván Krisztina, védőnő, szoptatási tanácsadó, perinatális szaktanácsadó MPPPOT Elnokseg Gitidisz Krisztina  

2011 óta tagja a Magyar Pre- és Perinatális Pszichológiai és Orvostudományi Társaságnak. Perinatális tanácsadóként segít a szülés előtti és szülés utáni időszak változásainak eligazodásában és a gyermeknevelésben. Fontosnak tartja, hogy az igény szerinti szoptatás, és válaszkész gondozás folyamán az anya, a gyermek és az apa igényei egyaránt megjelenjenek. A védőnőket ezekben a témákban oktatja. Szoptatás Támogató Nemzeti Bizottság titkáraként segíti a kórházak szemléletváltását.

 

 

 

 

Dr. Hadházi Éva, pszichológus  Dr. Hadhazi Eva

1996 óta tagja a Magyar Pre- és Perinatális Pszichológiai és Orvostudományi Társaságnak. A Károli Gáspár Református Egyetem Pszichológiai Intézet Fejlődéslélektani Tanszékének docenseként rendszeresen tart hallgatóinak a pre- és perinatális életidő, a szülővé válás témakörében speciálkollégiumokat. Kutató munkája középpontjában a gyermeket váró szülők, párok és családok kapcsolati jellegzetességeinek a vizsgálata áll. Gyakorló pszichológusként várandós relaxációval, anya-magzat kapcsolatanalízissel, kooperatív tanácsadással dolgozik, elsősorban várandós anyákkal, párokkal, hogy minél harmonikusabb kapcsolatot tudjanak kialakítani magzatukkal, kisbabájukkal ebben a korai, mindenki számára igen érzékeny időszakban.  

 

 

 

 

Molnár Judit Eszter, pszichológus Molnár Judit Eszter

 

 

 

 

 

 

 

 

Nováky Rita, szülésznő     MPPPOT Elnokseg Novaky Rita

2012-ben lett tagja a Magyar Pre-és Perinatális Pszichológiai és Orvostudományi Társaságnak. Perinatális szaktanácsadóként a Perinatus Alapítvány szakmai csapatával dolgozik, ahol egyéni és csoportos formában szülésélmény-feldolgozással foglalkozik, illetve veszteséggel küzdőknek segít. Szülésznőként a Szent István Kórházban dolgozik önkéntes segítőként.

 

 

 

 

 

 

Orosz Katalin, pszichológus   MPPPOT Elnokseg Orosz Katalin

Matematika-fizika szakos középiskolai tanár, klinikai szakpszichológus, transzperszonális terapeuta. Érdeklődése középpontjában a testi és lelki tapasztalatok egységgé formálása áll évtizedek óta. Baleetes sérültekkel, daganatos betegekkel, halálközeli élményt átélt emberek terápiájával is foglalkozott a pszichés problémák mellett. 1995 óta kutatja a perinatális élményeket és traumákat, hatékony pszichoterápiás módszereket dolgozott ki ezek felismerésére és gyógyítására. Meggyőződése, hogy békés boldog kisbabák fognak új korszakot hozni.

 

 

 

 

Dr. Ujvári Attila, szülész-nőgyógyász   MPPPOT Elnokseg Ujvari Attila

Szent István Kórház, Budapest