"Minden dolgok kezdete" - saját élményű műhely szexualitásról és fogantatásról népmesével és labirintusjárással

 

A műhely absztraktja

Workshopunkon a testet megmozgató saját élményen keresztül szeretnénk bemutatni, hogy az emberi szexualitás viselkedéses jegyei mellett milyen belső mozgások zajlanak egy finomabb szemcsézettségű szinten, akkor amikor két idegen sejt tánca megteremti az életet. Milyen testérzetek gömbölyödnek egy petesejtben és milyen testi-lelki tapasztalást hoz a sokakkal való gyors, friss haladás? A témára való ráhangolódást egy népmese ősi, teremtést rejtő szövege és egy labirintus kanyargó ösvényein való végig haladás segítik.

 

Horváth Éva perinatális szaktanácsadó, mozgásfejlesztő, sportrekreátor

Horváth Éva vagyok szomato-pszichoterápiában képződött perinatális szaktanácsadó, mozgásfejlesztő, sportrekreátor.

Érdeklődésem középpontjában nem csak az egyes mozgásrendszerek és fejlesztő programok állnak, hanem a test-lélektani összefüggéseinek fejlődésbe, testbe, mozgásba, dinamikus rendszerként való működésbe ágyazottsága is foglalkoztat.

Az évek során fontossá vált számomra test és mozgás fejlődésének kapcsolatba ágyazottsága, annak hatása a testi, mozgásos fejlődésre, ezen keresztül a személyiség szerveződésében, a test kritikus pillanatokban, téthelyzetekben való működésének betöltött szerepére. Perinatális, szomatopszichoterápiás tanulmányaim, hosszú évek óta - teljes életkorívben - végzett mozgásfejlesztői gyakorlatom mellett többek között segítséget nyújtanak a szociális és kognitív tapasztalatokon keresztül történő tanulás minőségeinek összehangolásában. Haptonómiás szemléletem a manuális és mozgásfejlesztő gyakorlatomban - fogantatástól az időskorig - a pszicho-bio-fiziológiai határok közelség-távolság szabályozásában nyújt hatékony segítséget a kliensekkel (magzat, baba, felnőtt) történő munkámban.

 

Serfőző Anikó pszichológus (EMMA Egyesület), perinatális szaktanácsadó 

Pszichológusként felnőttekkel és gyerekekkel dolgozom, meseterápiás képzettségemet perinatális területen is szívesen használom. Perinatális szaktanácsadóként az utóbbi időszakban a szülés/születés körüli élmények feldolgozásában is segítem klienseimet. Az EMMA Egyesületnél önkéntes koordinátorként szeretnék hozzátenni a pozitív változások előmozdításában a szülészeti ellátás területén.

 

 

Vissza 

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.