"Táplálkozástudományi afrodiziákumok" előadás

 

Az előadás absztraktja: 

Az emberiség nélkülözhetetlen biológiai szükségletei a táplálkozás és a szexualitás, a fajfenntartás, melyek a legnagyobb örömforrások közé is tartoznak egyben. Az évezredek óta megannyi hiedelemmel és misztikummal övezett területre, Aphrodité lépteinek nyomába kalauzolják el a résztvevőket a dietetikus előadók, akik a táplálkozástudomány oldaláról járják körbe az ételek-italok lehetséges vágykeltő hatásait. Olyan izgalmas kérdésekre lehet majd megtudni a válaszokat, hogy mik azok az afrodiziákumok és pszichotróp élelmiszer összetevők, milyen mechanizmussal hatnak a különböző vágyfokozó anyagok, milyen ételekért rajongott Casanova, hogyan befolyásolja a táplálkozás a termékenységet vagy mik kellenek az egészséges szexuális étvágyhoz.

 

Előadó: Ádám Judit dietetikus, perinatális szaktanácsadó

Ádám Judit 2011-ben a Semmelweis Egyetemen dietetikusként diplomázott, Budapesten óvodában és Hollandiában egy prevenciós célú alapítványnál gyakornokként tevékenykedett, majd 2012-2019 között az I.sz. Gyermekklinika dietetikusa volt. 2016-2019 között elvégezte az ELTE-PPK perinatális szaktanácsadó szakirányú továbbképzését és az SE-AITK és a Magyar Hipnózis Egyesület „Szuggesztiók alkalmazása a szomatikus orvoslásban” című képzését is. A tudományos életben aktív, rendszeres résztvevője és előadója hazai és nemzetközi konferenciáknak, valamint dietetikai magánpraxisában kíséri a családokat. Segítséget nyújt a családtervezéstől a várandósságon és a szoptatáson át egészen a gyermekkor végéig, mind az étrend, mind a lelki egészség terén. Két gyermeket nevel, 2020-tól a Semmelweis Egyetem-Szent István Egyetem táplálkozástudományi mesterképzésének hallgatója.

 

Előadó: Shenker-Horváth Kinga dietetikus, táplálkozástudományi szakember MSc

Shenker-Horváth Kinga 21 éven át volt élsportoló (úszás, wakeboard), majd 2013-ban diplomázott a Semmelweis Egyetemen dietetikusként, és az élelmiszeriparban kezdett el dolgozni prevenciós szakemberként, az Eisberg Hungary dietetikusa. 2018-tól a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége Tudományos Bizottságának tiszteletbeli tagja, 2019-ben a Semmelweis Egyetem-Szent István Egyetem mesterképzésén okleveles táplálkozástudományi szakemberként végzett. Jelenleg a Testnevelési Egyetem Sport-táplálkozástudományi Központ dietetikusa, ahol számos szabadidő- és élsportoló sporttáplálkozási felkészítésében vesz részt, valamint oktatói tevékenységet is végez különböző képzésekben. Aktívan tevékenykedik a tudományos életben, előadásokat tart szakmai rendezvényeken és rendszeresen jelennek meg ismeretterjesztő cikkei, illetve publikációi, köztük perinatális dietetika témában, amely kétgyermekes édesanyaként is nagyon közel áll hozzá.

 

 

Vissza

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.