I/2. "A kapcsolatanalízis - mint sajátélmény - szerepe az anyák és szakemberek kiégés elleni prevenciójában" - workshop

 

A workshop absztraktja:

A kapcsolatanalízis az anyák és magzataik közötti harmónia támogatására hivatott. Így a korábbi nehezített élethelyzetek és várandósságok után, új lehetőséget és gyógyírt kínál az újabb várandósság(ok) pozitív megélésével. Vajon hogyan válnak részeseivé ezeknek az élményeknek a folyamatot kísérő szakemberek? Workshopunkban a sajátélmények megosztására várunk anyákat és szakembereket egyaránt.

 

Workshop vezető: Dr. Hadházi Éva PhD pszichológus // Károli Gáspár Református Egyetem, Pszichológiai Intézet, Fejlődéslélektani Tanszék // Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Pszichológus, anya-magzat kapcsolatanalitikus, család és párterapeuta vagyok. A Károli Gáspár Református Egyetem, Pszichológiai Intézet Fejlődéslélektani Tanszékén oktatok, mint egyetemi docens. Kutató munkám középpontjában a gyermeket váró szülők, párok és családok kapcsolati jellegzetességeinek a vizsgálata áll. Gyakorló pszichológusként várandós relaxációval, anya-magzat kapcsolatanalízissel, kooperatív tanácsadással dolgozom, elsősorban gyermeket tervező, valamint várandós anyákkal, párokkal, hogy minél harmonikusabb kapcsolatot tudjanak kialakítani magzatukkal, kisbabájukkal és egymással, ebben a korai, mindannyiunk számára igen érzékeny időszakban. Tagja vagyok a Magyar Pre és Perinatális Pszichológiai és Orvostudományi Társaság elnökségének, valamint ellátom az Anya- magzat Kapcsolatanalitikus Munkacsoport vezetését.

 

Workshop vezető: dr. Somkövi Ágnes orvos, anya-magzat kapcsolatanalitikus és kiképző, MPPPOT elnökségi tag // Brain Humán Kft // Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

2003 óta foglalkozom orvosként alternatív terápiákkal, a későbbiekben anya-magzat kapcsolatanalízissel. 2018-ban indítottuk az anya-magzat kapcsolatanalitikus képzést, melynek egyik vezetője vagyok. 2018 őszén kezdtem a családterápiás képzésemet.

 

Workshop vezető: Dr. Agócs Zsófia

Agócs Zsófia vagyok csecsemő- és gyermekgyógyász, laktációs szaktanácsadó, anya-magzat kapcsolatanalítikus. Az orvosi egyetemi tanulmányaimat követően gyermekgyógyászati szakképzésem első két évét az SE I. Sz. Gyermekklinikáján töltöttem, majd a Szent László Kórház, gyermek infektológiai osztályán szereztem gyermekgyógyászati szakvizsgámat. Az elmúlt években Budapest több kórházának, szülészeti osztályához tartozó újszülött részlegén dolgoztam. 

Az újszülöttekkel való orvosi munkám és a szoptatási tanácsadás során tapasztalhattam meg, hogy a lélektani folyamatok megismerése, az elakadások, a konfliktusok feltárása, azok feloldásában történő segítségnyújtás a gyógyító munka szintén fontos részét képezik. Gyakran ezen folyamatok feltárása a terhesség és szülés alatti nehézségekre, fájdalmakra, félelmekre vezettek. Olyan módszert kerestem, ahol már korábban el lehet kezdeni a felkészülést a szoptatásra, szülésre, születésre, így kerültem kapcsolatba az anya-magzat kapcsolatanalízissel.

 

Workshop vezető: Fodor Adrienn

Fodor Adrienn vagyok, pszichológusi diplomámat 2006-ban szereztem a Debreceni Egyetemen, 2010-ben szakvizsgáztam klinikai szakpszichológusként.

Diplomám megszerzése után, több éven keresztül felnőtt pszichiátria osztályon dolgoztam. Munkám során a pszichés és életvezetési problémák széles spektrumával találkoztam, de már akkor is szívesen dolgoztam együtt kismamákkal és anyukákkal.

A várandóságaim, az anyaságom, a Gyermekeim születését követő évek számos új tapasztalattal és kihívással gazdagítottak mind anyaként, mind nőként. Szakmai érdeklődésem középpontjába ekkor került igazán a várandósságra való felkészülés, ezek nehézségei, valamint a várandós kismamák, kisgyermekes anyukák pszichológiai kísérése.

Ezért is lettem 2020-ba anya-magzat kapcsolatanalitikus, ami új irányt mutatott a szakmai munkámba. Jelenleg elsősorban kismamákkal és kisgyermekes anyukákkal dolgozom együtt.

 

Workshop vezető: Dr. Szende Katalin

2004 -ben a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán szereztem diplomát, azóta a II. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Koraszülött Intenzív Osztályán dolgozom klinikai orvosként. Csecsemő- és gyermekgyógyászatból, valamint neonatológiából szakvizsgáztam. Egyéb képzéseim: korszerű szoptatási ismeretek és Anya-magzat Kapcsolatanalízis. Tagja vagyok a Magyar Gyermekorvosok Társaságának és a Magyar Perinatológiai Társaságnak. A gyógyítás mellett, V. és VI. éves orvostanhallgatóknak vezetem a gyakorlatát. A csecsemő- és gyermekgyógyász rezidensek és szakorvosjelöltek képzésében, valamint a Szülőszobai ellátás és Késői köldökzsinór ellátás protokollok kidolgozásában veszek részt. Rendszeresen tartok szülésfelkészítő tanfolyamon és tudományos konferenciákon előadásokat (PIC kongresszus, Magyar Gyermekorvos Társaság Kongresszusán, Országos Szülésznő-Védőnő-Gyermekápoló Konferencia).

 

 

Vissza

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.