I/4. "A zene megtartó ereje - improvizációs műhely hangszerekkel és saját hanggal" - workshop

 

A workshop absztraktja:

A zene jelentős szerepet tölt be hétköznapjainkban. Ennek tudattalan és tudatos okai lehetnek (a teljesség igénye nélkül) a kedélyállapotunk javítása, esztétikai élményhez való hozzájutás, az érzelmi működéseinkhez való közelebb jutás, az érzelmeink nonverbális felületen való megélése, így a zenei élmény a kiégés megelőzésében is egy lehetséges út.
Az improvizációs műhely a zenei alkotáson keresztül a belső erőforrásainkat aktiválja, amelyeknek használata a kreativitásunkon, énhatékonyságunkon, intuicióinkon, közösségi kapcsolódáson keresztül segít hozzá az aktív zenei élmény jótékony hatásainak megtapasztalásához.
Olyan zenei gyakorlatok és hangszerek segítik a műhelymunkában való elmélyülést, amelyekhez nem szükséges zenei előképzettség, így mindenki számára megtapasztalhatóvá válhat a közös kreatív alkotás megtartó ereje (szakmájától, poziciójától, élethelyzetétől függetlenül).

 

A workshop vezetője: Szántó Dóra Viola zeneterapeuta, perinatális szaktanácsadó, Ringató foglalkozásvezető // ÉRkezés énEK // Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Úgy születtem a világba, hogy valójában nem születtem. Ennek (is) köszönhetem belső indittatásomat, érdeklődésemet a természetes életmód és szülés témája iránt - sokat tanultam, épültem a születésem traumájának feldolgozásából, majd még többet épültem gyermekeim természetes szülésének élményéből.
Zeneterapeuta (ELTE 2015) és perinatális tanácsadó (ELTE 2020) diplomáimat azért szereztem, hogy szakmailag megalapozottan segíthessek, támogathassak nőket, anyákat, leendő anyákat, gyermekeket, családokat a kapcsolódás, nőiség, szerepvállalások, szülés-születés témaköreiben.
Védjegyes Ringató foglalkozásvezetőként az édesanyákat és a legkisebbeket támogatom az énekhang és zene szeretetének megélésében a közös éneklés varázslatos útján.
Saját módszeremet, az ÉRkezés énEKet 2021-ben hoztam létre, hogy várandós családok számára a saját hangjuk hasznatán keresztül saját énekük meghatározó része legyen a születendő gyermek életútjának.

 

 

Vissza

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.