II/5. "Hordozás, mint a prevenció és terápia egyik lehetősége" - workshop

 

A workshop absztraktja:

Mindannyian sétálunk kis csecsemőnkkel a karunkban, hogy megnyugtassuk, elaltassuk, vagy pusztán kielégítsük testközelség iránti igényét.
Ez a természetes, ösztönös cselekedet előbb-utóbb nagy terhet ró a szülőkre testi és lelki értelemben egyaránt: az aszimmetrikus és hosszantartó terhelés a várandósság által igénybevett testnek, a tehetetlenség és megrekedtség érzése a léleknek. Egy hordozóeszköz használata megelőzheti vagy enyhítheti a szülők kimerültségét, túlterheltségét és kiszolgáltatottságát. Számos helyzetre jelenthet megoldást, ergonomikus súlyelosztást nyújt a szülőnek, biztosítja a baba megfelelő pozícióját és ad két szabad kezet.

Összesen 26 év segítő tapasztalat áll mögöttük. Praxisunkból hozott esettanulmányokon keresztül betekintést nyújtunk, hogy hány féle megoldás születhet egyazon problémára. Megmutatjuk, hogy mikor, milyen helyzetekben és módon tudja támogatni a hordozás a családokat rutinszerű, speciális megoldásokat igénylő, vagy akár klinikai esetekben. A műhely célja, hogy bővítse a szakemberek eszköztárát, hogy a hordozás sokoldalú eszközeivel is támogathassák a hozzájuk forduló családokat.

 

A workshop vezetője: Dr. Berecz Bernadett babahordozó-iskolavezető, biológus //

A workshop vezetője: Fésűs-Tolmácsi Petra babahordozó-iskolavezető, perinatális tanácsadó // Beli Buba Babahordozó Iskola // Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A Beli Buba Babahordozó Iskola vezetői vagyunk, amely 2006-tól a mai napig 193 hordozási tanácsadót képzett. Ketten vezetjük, üzemeltetjük az Iskolát, képzéseket, előadásokat tartunk, különböző szakmai programokat szervezünk családoknak és érdeklődő szakembereknek. Remekül kiegészítjük egymást, perinatális szakemberként és kutató biológusként ismereteink széleskörűek, szerteágazó tapasztalattal rendelkezünk. Magunk is aktív tanácsadók vagyunk, fontosnak tartjuk, hogy kapcsolatban maradjunk a családokkal, kövessük változó igényeiket. 

 

Vissza

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.