"Termékenységtudat a női szexualitásban" - előadás

 

Az előadás absztraktja: 

Az előadás célkitűzése, hogy bemutassa a Fertility Education and Medical Management (FEMM) programját, amely a reproduktív egészségtudatosság és termékenységtudat támogatásával hozzájárul a családtervezéshez, és ezen keresztül a szexualitás megéléséhez. Felismerik-e a nők testük jelzéseit - azokat a biomarkereket, amelyek által megérthetjük a női egészséget, és hogyan hat az ebből fakadó magabiztosság egészségükre és a szexuális élet minőségére? Ezekre a kérdésekre keresem előadásomban a választ.

 

Előadó: Kovács Ágnes Ilona szülésznő, perinatális szaktanácsadó 

2017-ben végeztem a Semmelweis Egyetemen szülésznőként, azóta várandósgondozásban, gyermekágyas osztályon dolgoztam. 2020-ban fejeztem be a perinatális szaktanácsadó képzést, és ezzel párhuzamosan a FEMM (Fertility Education and Medical Management) termékenységtudat és cikluskövetés oktatója lettem.

Jelenleg fogamzási nehezítettséggel küzdő párok termékenységi kivizsgálását kísérem, és nőket, párokat oktatok arra, hogyan ismerhetik meg a női egészségre, termékenységre utaló jeleket, és hogyan használhatják ezt az áhított gyermekáldás elérésére, a fogamzásgátlás tudásalapú alternatívájaként vagy a női egészség megőrzésére, helyreállítására.

 

 

Vissza

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.