Séta RÓLUNK

Image

DR. ANDREK ANDREA PHD.

pszichológus • hipnoterapeuta • haptoterapeuta

Andi

A Magyar Pre- és Perinatális Pszichológiai és Orvostudományi Társaság alelnöke, az ELTE Perinatális Szaktanácsadó szakirányú továbbképzés egyik alapítója, koordinátora és oktatója, az ELTE PPK Perinatális munkacsoportjának tagja

1996 óta tagja, 2004 óta elnökségi tagja a Magyar Pre- és Perinatális Pszichológiai és Orvostudományi Társaságnak. Az ELTE PPK és a társaság közös gondozásában 2007-ben alapította a perinatális szaktanácsadó szakirányú továbbképzést, amelynek azóta is szakmai koordinátora és oktatója. Magánrendelésén elsősorban gyermekáldásra várva, a várandósság idején, a magzattal való kapcsolat elmélyítésében, a szüléssel, a babáról való gondoskodás dilemmáinak kérdéseiben keresik fel anyák és apák egyaránt, illetve olyan felnőttek, akik elakadásuk hátterében perinatális eseményt feltételeznek.

Számos szakmai konferencia előadója, tanulmány és cikk írója, mely a perinatális pszichológia, a magzati programozás és az apaság pszichológiájának tudományos hátterét, magánéleti, családi és társadalmi jelenségekkel kapcsolatos, mélyebb összefüggéseit és mindennapi jelentőségét ismerteti szakemberek és laikusok számára.

 

GITIDISZNÉ GYETVÁN KRISZTINA

védőnő • IBCLC laktációs szaktanácsadó • perinatális szaktanácsadó • dúla • babamasszázs oktató

Kriszta

A Bp. Zuglói Egészségügyi Szolgálat védőnői vezetője, az ELTE-PPK Perinatális munkacsoport tagja és oktatója, a MAVE Elnöke, a Szoptatást Támogató Nemzeti Szoptatási Bizottság titkára, a Szoptatásért Magyar Egyesület tagja.

A 2015-ös Richter Aranyanyu Díj közönségdíjasa.

Védőnői és oktatói munkái mellett szülészfelkészítő programokat szervez és tart, babamasszázst, tanfolyamatokat, időszakonként baba-mama szoptatási klubot vezet, internetes és telefonos tanácsadást folytat szoptatás illetve egyéb védőnői témában, a „Korszerű szoptatási ismeretek tanfolyamokon.” előadóként vesz részt. A Bababarátság elveit és a sikeres szoptatáshoz vezető út ismérveit laikusok és szakemberek számára széles körben adja át.

 

HORVÁTH ÉVA

szomatopszichoterápiás szemléletben dolgozó sportrekreátor • mozgásfejlesztő • perinatális szaktanácsadó

Evi

A Magyar Pre- és Perinatális Pszichológiai és Orvostudományi Társaság tagja, az ELTE PPK Perinatális munkacsoportjának tagja, a Magyar Szomato-pszichoterápiás Egyesület tagja, az ELTE PPK Affektív Pszichológiai Tanszék és a Perinatális Szaktanácsadó szak külsős oktatója, a testharmónia mozgásprogram alapítója.

Sportrekreátor és mozgásfejlesztőként minden életkorban, gyerekekkel és felnőttekkel, preventív szemléletben dolgozik. A perinatális időszak minden vetületével foglalkozik, így várandósokkal, csecsemőkkel, gyerekekkel, akiket esetleg iskolás korig is kísér. Különböző korcsoportokban a testmozgáson keresztül, rekreációs szemléletben, terápiás eszközöket is bevonva dolgozik. Szakmai konferenciákon előadásokat, workshopokat tart testtudat témában, a haptonómia tudományának elméletét és gyakorlatát ismerteti.

 

NOVÁK JULIANNA

dúla • perinatális szaktanácsadó • személyközpontú tanácsadó • kommunikációs és fókusztréner

Jula

A Magyar Pre- és Perinatális Pszichológiai és Orvostudományi Társaság tagja, a 2001-ben alakult Magyarországi Dúlák Egyesületének (MODULE) egyik alapítótagja és képzési koordinátora, az ELTE PPK Perinatális munkacsoportjának tagja.

1996 óta tagja a Magyar Pre- és Perinatális Pszichológiai és Orvostudományi Társaságnak. Szülésfelkészítő tanfolyamokat és kommunikációs tréningeket tart. Dúlaként két évtizede kísér szüléseket. A MODULE képzéseinek szervezője és előadója. 2004-től szervezőként és előadóként is részt vesz a Születés Hete országos rendezvényein. Átfogó ismeretekkel rendelkezik mind elméleti mind gyakorlati tudás tekintetében. Különféle intézményekben, így óvodákban, iskolákban, tanfolyamokon, szülői klubokban, női körökben rendhagyó foglalkozások, beszélgetések, előadások, filmvetítések és szakmai konferenciák keretében adja tovább tudását és tapasztalatait. Kiemelt témája: a szülészeti ellátás 20. századi változásainak hazai és nemzetközi vonatkozásai és a szüléssel kapcsolatos jogvédelem.

 

PROF. DR. VARGA KATALIN

pszichológus • tanszékvezető egyetemi tanár • hipnoterapeuta • az MTA doktora

Kata

Az ELTE PPK Affektív Pszichológia Tanszék tanszékvezetője, az ELTE Perinatális Szaktanácsadó szakirányú továbbképzés egyik alapítója, felelős vezetője és oktatója, az ELTE Pszichológiai Doktori Iskola törzstagja, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Magyar Hipnózis Egyesület volt elnöke.

A diploma megszerzése, vagyis 1986 óta folyamatosan az Eötvös Loránd Tudományegyetem munkatársaként dolgozik. Kutató és elméleti munkáiban a különféle módosult tudatállapotokkal, kiemelten a hipnózissal, illetve a szuggesztív kommunikáció hatásaival foglalkozik. Hipnoterapeutaként egyre több területen – szülészet, általános anesztézia, orvos-beteg kommunikáció, transzplantáció – szorgalmazza a pozitív szuggesztiók alkalmazását, és általában a lélektani szempontok érvényesítését.

A SASOK képzés szervezője. 

Egyéni tanácsadásban 35 éve foglalkozik gyermeket váró párokkal. Különféle szakmai és nagyközönségnek szóló fórumon igyekszik felhívni a figyelmet a téma rendkívüli összetettségére, finom szabályozottságára, és a szülés-születés minőségének messzire nyúló hatásaira.

 

VASS GABRIELLA

bába-szülésznő • perinatális szaktanácsadó jelölt

Gabi

Független bába-szülésznő, az Életfa Bábapraxis tagjaként intézeten kívül valamint a Róbert Károly Magánkórházban is kísér szüléseket.

Szülésznőként várandósgondozást, szülésfelkészítést is végez a várandósság pszichológiájának figyelembe vételével. A szülés természetes megközelítésének híve, az alternatív fájdalomcsillapítási lehetőségek támogatója, felkészítés részeként a gyerekágy és a szoptatás-támogatás témaköreire külön figyelmet fordít. SAS-ok képzést és szülésznőknek szervezett ’aromaterápiás segítés és masszázs a várandósság-szülés-gyermekágy idején’ képzést végzett.

A különböző szakterületről érkező perinatális szaktanácsadók által szolgáltatott szakmai hálót igyekszik biztosítani a családok számára.

 

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.