Fénykereső, hangolódó meseműhely - a Metamorphoses meseterápia módszertana alapján

 Hogyan találunk erőt a legsötétebb helyzetekben a megújuláshoz? Mi az a legkisebb részünk, ami nem elpusztítható és bármikor képes a ragyogásra?

 

A téli napfordulóhoz közeledve a fény kívül és az emberi bensőben is újra felfedezhető. Egy különleges újjászületést bemutató mese mentén eredünk együtt a felbukkanó egyéni és közös válaszok nyomába. A metamorphoses meseterápia módszertanára épülő foglalkozás alkotó, és relaxációs folyamatokat beemelve kínál egy háromórás elmélyülő, feltöltő munkát. A workshop során felfejtjük a mese mintázatát. Az így létrejövő mese és egyén közötti kapcsolódás lehetőve teszi, hogy saját életünk rajzolatát a feladatokon keresztül a mese szövetére fektessük. Így születhetnek egyéni felismerések a mese által kínált megoldások révén, a mesei helyszínekben egykori, vagy aktuális élethelyzetünket láthatjuk meg. A sötétségben az összekapaszkodás lehet a támaszunk: az élőszavas mesemondás különleges kapcsolódásokat teremt a mesélő, a hallgatók és a mese között. A történet mesélésen keresztül megidézzük az egykori fonók hangulatát, megérezhetjük a mesélés csoport erősítő hatását. Az (újjá)születés bennünk kibomló mesei kódjai éppúgy segíthetnek a perinatális munka során, mint a szülőség hétköznapjaiban. 

Image

 

A mesemondó és a háromórás műhely vezetőjeSerfőző Anikó - pszichológus, perinatális szaktanácsadó, Metamorphoses meseterapeuta

 

Dátum & időpont2023. december 12. kedd // 16:00-19:00

Helyszín: Budai Perinatális Központ

Részvételi díj: 13 500 Ft

Részvételi díj aktív MPPPOT tagoknak: 12 000 Ft

JELENTKEZÉSI FELÜLET EZEN A LINKEN

 

 

Serfőző Anikó

 

Pszichológusi munkám második fiam születése után perinatális kanyart vett, az ELTE perinatális szaktanácsadó posztgraduális képzés elvégzése óta  magánrendelésemen az anyává válás és a szülés/születés útján nyújtok kísérést a hozzám fordulóknak. A népmesék képei a közös munkában kapcsolódást kínálnak a régen élt közösségek felhalmozott tudásával és egymással a jelenben. Perinatális területen dolgozó pszichológusként munkám során állandó iránytűként használom a népmeséket. Amellett, hogy nehéz helyzetekből kiutat mutatnak, az önmagunkhoz és a világhoz való kapcsolódás irányait is képesek jelezni.

A mesékkel való kísérő munka fortélyait Boldizsár Ildikótól tanultam. Magánrendelésem mellett együttműködöm a Budai Perinatális Központtal és a MindenholJó Bábapraxissal. Perinatális szaktanácsadó záródolgozatomat: A bábaság megjelenése a népmesékben címmel írtam.

 

Image

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.