EMBER VAGY / ÉS GÉP (?) - Illyés Sándor Emléknapok 2023

2023. 03. 21 - 28.  ♦  ELTE PPK Affektív Pszichológia Tanszék  ♦  1064 Bp. Izabella utca 64.  ♦  Perinatális poszterszekcióval

 

 

ILLYÉS SÁNDOR EMLÉKNAPOK
a Tanszékalapító szemléletének és szellemiségének megőrzésére
az ELTE PPK Affektív Pszichológia Tanszék, a Pszichológiai Doktori Iskola
Magatartáspszichológiai Program és az Aktív Pszichológia Alapítvány szervezésében,
2023. március 21 – 28. között.

Idei fő téma:

EMBER VAGY / ÉS GÉP (?)

 


Rendezvényünkkel az Affektív Pszichológia Tanszék elődjét, az ELTE Kísérleti Pszichológiai Tanszékét 1984-ben alapító Illyés Sándor szellemiségét kívánjuk megőrizni, emlékezve példaadó szakmai és emberi hozzáállására. Illyés Sándor filozofikus mélységű gondolkodó volt, s emellett briliáns empirikus tudós is, például a biofeedback nemzetközi jelentőségű (és Magyarországon első) kutatója. Azon kevesek közé tartozott, akik még rohanó korunkban is „ráérősen”, alaposan meghallgatták kollégáik gondolatait, és felvállalták, hogy ha kell, éles kritikai megjegyzéseket is tegyenek. Átfogó tudása, bölcsessége egy pillanatig sem nyomasztóan, hanem mindig inspirálóan hatott környezetére. A puszta tény, hogy figyelmével kitüntette a másikat, bátorító volt mindazoknak, akik élvezhették ezt a ma már egyre ritkábban tapasztalható elmélyültséget. Szakmai közösségünk örömmel hív mindenkit, aki nyitott legfrissebb eredményeink, felismeréseink, töprengéseink meghallgatására és megvitatására(!), mindezzel Illyés Sándor szellemiségének megőrzésére és továbbvitelére.

Rendezvényünkre várjuk mindazokat, akik őt ismerték, tisztelték, vagy az általa alapított tanszék (utódjának) hangulatát, „stílusát”, oktatóit kedvelik.

 

 

PROGRAM

 

Minden évben helyet kap a programban a perinatális poszterszekció, idén az alábbiakkal:

 

ise 2023 perinat

 

ELTE PPK "IZU"

1064 Bp. Izabella utca 64.

 

forrás: pszi.elte.ppk.hu

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.