Szülésznői munkacsoport

A munkacsoport alapítói: Hasilló Annamária, Nováky Rita és Rákóczi Ági
 
2022.január 30-án megalakítottuk a szülésznői munkacsoportot.
A munkacsoport alapítói mindhárman szülésznők, perinatális szaktanácsadók. 
A Családbarát pályázat során képződött perinatális szaktanácsadók az ország különböző helyeiről érkezett, perinatális időszakkal foglalkozó egészségügyi szakemberek.
Valószínű, hogy azért jelentkeztek a képzésre, mert ennek az időszaknak a történetei érdekelték őket, esetleg volt affinitásuk meghallgatni ebben a témában az újdonságokat, a perinatális tudomány kutatásainak eredményeit. A képzés végeztével ezzel a tudással felvértezve, ezt a szemléletet magukkal víve tértek vissza a munkaterületükre. 
A képzésben eltöltött két év megerősítette őket, hiszen egy-egy csoport kohéziója - erő. Azonban magunk - a három alapító -, tudjuk, hogy mennyire nehéz ezekkel az ismeretekkel, ezzel a szemlélettel és meggyőződéssel egy hagyományosan működő rendszerbe visszalépni, ezt a szemléletet képviselni, kiállni érte. Sokszor ez együtt járhat akár a munkahelyi közösségből való kiszorulással is.
A munkacsoport célja megtalálni azokat a munkatársainkat, akik ebben a képzésen tanultak szerint dolgoznak. Megerősíteni őket a szemléletükben, tartani velük a kapcsolatot. Lehetőséget adni nekik arra, hogy eseteket osszanak meg egymással, frissen tarthassák azt a szemléletet-tudást, amit az alma materből hoztak. Megerősíteni őket abban, hogy nincsenek egyedül. Módjuk legyen megértő, segítő közegben ventilálni.
Munkacsoportunkból ketten ezt a munkát már 1997-ben elkezdtük a Bábaklub keretében, később folytattuk a Bábakör összejövetelein.  Szülésznőképzős hallgatóknak  is biztosítottunk  esetmegbeszélős alkalmakat.
Most, az új évfolyam megérkezésével ezt a munkát szeretnénk feléleszteni az MPPPOT keretein belül ezzel a munkacsoporttal."
 

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.