Rólunk

 

MPPPOT - Tudományos Közösség az Egészséges Életkezdetért 

 

A Magyar Pre- és Perinatális Pszichológiai és Orvostudományi Társaság olyan interdiszciplináris tudományos társaság, amely a pre- és perinatális életidővel, a magzati élményekkel és kompetenciával, az anya, apa és magzata közötti kommunikációval, a szülés körüli élményekkel, a korai kötődéssel, valamint mindezek szomatikus, kognitív és affektív zavaraival foglalkozik. Hangsúlyt helyez a perinatális események mélyebb megértésén alapuló terápiás módszerek továbbfejlesztésére.

Holisztikus szemléletével a Társaság célja, hogy az eltérő nézetekkel és különböző helyeken, mégis lényegében azonos érdeklődési területen tevékenykedő szakemberek munkáját és e szakterületek legújabb kutatási eredményeit egymással megismertesse, gyakorlati felhasználásukat interdiszciplináris szakmai fórumok keretében megvitatásra kínálja. Küldetése a preventív szemlélet jelentőségének hirdetése, ezáltal a szülés-születés minősége, így az életminőség hatékony javítása.

Az MPPPOT szakterületeket összekötő minőségével, képzéseivel hiánypótló fórumot teremt mindazoknak a szakembereknek (szülészek, gyermekorvosok, pszichológusok, pszichoterapeuták, szülésznők, védőnők, dúlák, gyógypedagógusok, korai fejlesztők, szociológusok, kultúrantropológusok stb.), akik tudományosan megalapozott munkájuk során fogantatási nehézséggel, várandóssággal, a szülés körüli időszakkal, gyermekággyal, perinatális veszteséggel, koraszüléssel, korai fejlesztéssel foglalkoznak, kellő hangsúlyt helyezve a pszichés tényezők meghatározó szerepére is.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.