KÖNYVAJÁNLÓ! dr. Ecsedi Gabriella: VBAC

Minden, amit tudnod kell a császármetszés utáni hüvelyi szülésről • Prof. Varga Katalin ajánlásával

% 2022. december 18-ig történő rendelés esetén plusz egy könyvet ajándékba küld a szerző %

 

 

% 2022. december 18-ig történő rendelés esetén plusz egy könyvet ajándékba küld a szerző.

Szép és rendkívül hasznos karácsonyi ajándék kollégáknak, VBAC-re készülő anyáknak és párjaiknak! % 

MEGRENDELEM ITT

#vbac

 

Prof. Varga Katalin - az MTA doktora, tanszékvezető, az ELTE Perinatális Szaktanácsadó Szak alapító oktatója - AJÁNLÁSÁVAL:

Egymas allapot final web

„Aki kicsit is ismeri napjaink hazai szülészeti helyzetét, hamar belátja, hogy ez a könyv egyike azon kevés törekvéseknek, amelyek átmenthetik a természetes szülés jelenségét a jövő nemzedéknek.

Amikor ugyanis 50% közeli a császármetszési arány (ráadásul úgy, hogy 13 éve nincs jogilag érvényes császármetszés-irányelv), és az a „rutin”, hogy aki már császárral szült, azután már csak szintén császárral teheti – akkor könnyen belátható, hogy mindinkább  elfogynak azok az anyák, akinek még egyáltalán esélyük van gyermeküket természetes úton világra hozni. Ennél talán még elkeserítőbb, hogy lassan már csodaszámba mennek azon szakemberek is, akik legalább a „klasszikus” háton fekvő, szintetikus oxitocinnal gyorsított, hasbakönyöklős, gátmetszéses hüvelyi szülést látták (sőt vezették!) – hogy szabadon mozgó, saját ritmusában haladó, a természetes transzállapotot élvező nő szüléséről ne is beszéljünk...

Ilyen körülmények között nem túlzás azt mondani, hogy kifejezetten kincs egy tényszerű, jól követhető, megalapozott, igényes források alapján összeállított, körültekintően dokumentált anyag a „VBAC”-ről, vagyis a császármetszés utáni hüvelyi szülésről. A nemzetközi tapasztalatok adataitól a szülésélmény pszichés hatásán át az anya jogainak felsorolásáig minden megjelenik, amire egy VBAC-et fontolgató család csak kíváncsi lehet.

Noha a szöveg az anyákat, családokat szólítja meg, mégis haszonnal forgathatják azon szakemberek is, akik szeretnének világosabban látni ebben a kérdéskörben, ha már gyanúsan elavult a helyi szokások alapján történő ellátás.”

 

 

SZÜLÉSKÖNYV honlap • a kötet FACEBOOK oldala • a szerző INSTA oldala

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.