"A csikló fasciája" előadás

 

Előadás absztraktja: 

Van egy női szerv, melyről igen keveset tudunk. Minden kultúra a maga szokásai és hitrendszere mentén tiszteli, óvja, élteti és oktatja vagy titkolja, tabusítja, csonkítja a létezését és szerepét a szexualitásban, párkapcsolatban, szülésben. Amennyit legtöbbször ismerünk belőle, egy pici része az egésznek, hiszen nagyrészt a bőr alá rejtette a természet ezt a fontos szervet.
Az előadásban körüljárjuk a klitorisz körüli kötőszöveti (myofasciális) háló rendszerét, a csiklót övező társadalmi szokásokat, kitérve külföldi és hazai szülészeti vonatkozásokra is. Vajon mennyiben érinti a rutinszerű gátmetszés a női posztpartum szexualitást, illetve a gyermekszülés után ennek következtében a párkapcsolati elégedettséget?

 

Előadó: Tutsek Annamária perinatális szaktanácsadó, dúla, Spinning Babies® Szülő Oktató

2012 óta szüléskísérő dúlaként tevékenykedik a DONA International és a Doulas in Austria dúlaszervezetek tagjaként. 2014-ben ismerkedett meg az amerikai eredetű, várandósságot és szülést könnyítő Spinning Babies® szemlélettel, melynek első magyar okleveles Spinning Babies® Szülő Oktatójaként rendszeresen tart egyéni és csoportos várandósműhelyeket és medencevégű fekvéssel kapcsolatos konzultációkat. 2020-ban szerzett perinatális szaktanácsadói diplomát és óraadóként részt vesz az új évfolyamok képzésében.

 

 

Vissza

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.