WORLD CAFÉ: 24 órás műszakban - elfáradás és regeneráció anyaságban/apaságban és a segítő szakmákban

 

World Café beszélgetésre, ötletelésre, tudásmegosztásra hívom a kongresszus résztvevőit arra vonatkozóan, hogy minél pontosabban és mélyrehatóbban tárjuk fel a kiégést megelőző állapotok dinamikáját: miben fáradnak el napjainkban a csecsemőt, kisgyermeke(ke)t gondozó családok és miben fáradnak el az őket támogató, gondozó segítők? Mik a hasonlóságok és milyen különbözőségek fedezhetők fel az érzelmi terhelődések nyomán? Beszéljük meg továbbá azt is, hogy milyen oldódási, regenerációs lehetőségek kínálkoznak az egyes szerepek tekintetében? Osszuk meg egymással a tapasztalatokat, jó gyakorlatokat!
A World Café módszertan különleges lehetőséget kínál arra, hogy finoman szövődő beszélgetések élő hálózatát hozzuk létre. Kiscsoportban egymást figyelmesen hallgatva kreatív, újszerű ötletek, képek, gondolatok születhetnek a megbeszélésre javasolt témákban. Az így összegyűjtött kollektív tudást és tapasztalatot végül a nagycsoportban, vagyis minden résztvevő jelenlétében összegezzük, elemezzük.

 

A World Café moderátora: Dr. Andrek Andra PhD pszichológus, hipnoterapeuta, szomato-pszichoterapeuta az MPPPOT alelnöke // ELTE Pedagógia és Pszichológiai Kar // Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Pszichológusként dolgozom magánpraxisban közel 25 éve, elsősorban a perinatális pszichológia területén: a magzattal való kapcsolat elmélyítésének támogatásában, a szülői szerepbe való megérkezés útjának egyengetésében, veszteségfeldolgozásban, a szülésre való készülődésben, és megkeresnek anyák és apák a gyermekágyban és az azt követő időszakban megmutatkozó nehezítettségekkel is. Elsősorban test-orientált pszichoterápiás módszerekkel dolgozom olyan kliensekkel, akik felnőttkori elakadásaik hátterében perinatális traumáikat, nehézségeiket feltételezik.
Alapítója, oktatója és oktatási koordinátora vagyok az ELTE PPK Perinatális Szaktanácsadó Szakirányú Továbbképzésnek.
Az MPPPOT tagjaként majd alelnökeként több évtizede veszek részt a társaság operatív és szakmai működtetésében.

 

 

Vissza

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.