II/1. "Házi készítésű (öko-bio-vega) megoldások a kiégés megleőzésére" - workshop

 

A workshop absztraktja:

A műhelyen a kiégés jeleinek áttekintése után olyan lehetőségeket veszünk át, amelyekkel ki ki élhet a kiégés megelőzését szem előtt tartva.
A műhely fő üzenete, hogy a megvalósult kiégést gyógyítani rendkívül nehéz, ezért sokkal inkább a megelőzésen lehet a hangsúly, aminek van néhány szervezeti lehetősége, ám az igazi kulcs az egyén kezében van. Saját magunk testi-lelki-mentális-spirituális jólétéről saját magunknak kell gondoskodni.

Kulcsszavak: kiégés, érzelmi érintettség, távolságtartó odafordulás, életmód

 

A workshop vezetője: Prof. Varga Katalin PhD pszichológus, hipnoterapeuta // ELTE PPK Affektív Pszichológiai Tanszék // Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

dr. Varga Katalin, PhD. pszichológus, egyetemi tanár, az MTA doktora, az ELTE Affektív Pszichológioai Tanszékének vezetője. A diploma megszerzése, vagyis 1986 óta folyamatosan az Eötvös Loránd Tudományegyetem munkatársaként dolgozik. Kutató- és elméleti munkáiban a különféle módosult tudatállapotokkal – kiemelten a hipnózis illetve az autogén tréning – foglalkozik.
Egyetemi oktatóként felfigyelt arra, hogy milyen méltatlanul mellőzött a pszichológusok oktatásában (de akár a tanárképzésben is) a szülés-születés témaköre. Pályája kezdetén ún. „speciális kurzusként” tartott e témáról órákat. Ebben az időszakban jelent meg a „Szülés-születés” c. könyv, amelyet Suhai Gábor társszerzésével jegyez. Az utóbbi években több kötet szerkesztőjeként járult hozzá korszerű szakanyagok megjelentetéséhez a SzüléSzületéS minősége, a nemfarmakológiai szülészeti fájdalomkezelés ügyében.
A Magyar Pre- és Perinatális Pszichológiai és Orvostudományi Társasággal közösen gondozott Perinatális Szaktanácsadó posztgraduális képzés felelős vezetője és oktatója az ELTE-n.
Egyéni tanácsadásban 30 éve foglalkozik gyermeket váró párokkal. Az Aktív Szülés Program munkatársa és kuratóriumi tagja alapításától fogva. Különféle szakmai valamint nagyközönségnek szóló fórumon igyekszik felhívni a figyelmet e téma rendkívüli összetettségére, finom szabályozottságra, és a szülés-születés „minőségének” messzire nyúló hatásaira.

 

 

Vissza

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.