"Anyautam" projekt - poszterbemutató

 

A poszter témája:

Az Anyautam projekt egy sokszínű segítő szakemberekből (pszichológusok, gyógytornászok, orvos, laktációs tanácsadó, dietetikus, addiktológiai konzuláns) álló közösség, amit Gyarmati Dalma hozott létre, azzal a céllal, hogy a gyermekvállalás körüli krízisek iránt érzékenyítse a társadalmat, és segítő kezet nyújthasson a szülés utáni depresszió- és anyaságban megélt kiégés áldozatainak.

"Célunk, egy olyan segítő közösség létrehozása amely a családoknak ad mankót a várandósság és szülés körüli érzelmi változásokban. Egy közösség, ahol az anyák, apák bármikor és bárhol reményt, empátiát, törődő̋ meghallgatást és támogatást kaphatnak.
Azt szeretnénk elérni, hogy az anyák és apák szavát is meghallják, hogy a kompetenciavesztés és a tehetetlenség érzése ne legyen olyan erős.
Egy hely ahol minden érzés és gondolat elfogadott és nem alábecsült. Fontosnak tartjuk a „B” tervre való felkészülést, az érzékenyítést és a hiteles információk átadását.
Szeretnénk segíteni a családok körül dolgozó szakembereket, hogy jól legyenek jelen a várandós nő, az anya vagy az apa mellett, hogy fel tudják ismerni amikor segítségre van szükség és tanácsot, hiteles információt, útmutatást tudjanak adni. Szeretnénk, ha a várandós anyákkal foglalkozó szakemberek tisztában lennének a babavárás, a szülés körüli és a szülés utáni időszakban lejátszódó fizikai és lelki változásokkal. Ezzel a tudással is komplexen, nem csak medikális tudással támogatják majd a hozzájuk fordulókat." (anyautam.hu)

 

Előadó: Rekvényi Katalin szexuálpszichológiai szakpszichológus // Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kórházi, családsegítős pályakezdő éveim után tizennégy éve magánpraxisban dolgozom, online és Pécsett. Rendszerszemléletű családterápiát és integratrív hipnoterápiás módszertant tanultam. Van egy társadalomtudományi diplomám is, így a rendszerszemléletet a családon kívül a tágabban vett társadalom egészére is kiterjesztem. A kritikai kultúrakutatás, azon belül az társadalmi nemek, nemi szerep -teljesítéssel járó hátrányok, az esélyegyenlőségért folyó küzdelem problémaköre szívügyem régóta. 2018 ban szakvizsgáztam: szexuálpszichológiai szakpszichológusként tevékenykedem azóta, szaktanácsadásomat hipnoterápiás intervenciókkal kiegészítve nagyon hatékonynak találom. Leggyakrabban normál életvezetési krízisekkel, ezekhez kapcsolódó szexuális zavarokkal foglalkozom /így pl. a gyermekvállalás körüli szexuális vágyhiány, ebből fakadó fájdalom-szindróma, pornófüggés/. Az etikus nonmonogám- illetve LMBTQ+ kliensekkel végzett munka a specialitásom. Tagja vagyok a MPT Szexuálpszichológia- illetve LMBTQ+ szekciókának, a Magyar Szexuálpszichológusok Egyesületének, az Integratív Pszichoterápiás Egyesesületnek és a Magyar Szexuális Medicina Társaságnak. Az Anyautam projekt munkatársa vagyok.

 

Vissza

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.