Besszer Mónika

Image

Perinatális szaktanácsadó, IBCLC szoptatási tanácsadó, kranioszakrális terapeuta

 

1989-ben végeztem Budapesten ápolónőként, majd 1997-ben az Egészségügyi szakoktatói szakon szereztem az első diplomám.

2004 óta foglalkozom várandósokkal, ill. szülés után lévő édesanyákkal és gyermekeikkel, megoldást keresek szoptatási/szopási problémáikra.

2008-ban Szoptatási Szaktanácsadóként végeztem (IBCLC), az újraminősítést (recertificatio) 2018-ban majd 2023-ban teljesítettem.

2009-ben  az első évfolyamban végeztem Perinatális szaktanácsadóként az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai szakán.

2019-ben sikeres vizsgát tettem a College of Cranio-Sacral Terapy Magyarországi Képzési Központjában. Elsőként dolgozom craniosacralis terapeutaként laktációs szaktanácsadói szemlélettel. Kezelek gyermekeket (kora-, és újszülött), felnőtteket (várandósokat is).

A várandósok körében állapotvizsgálatot végzek (Debra McLaughlin oktatása alapján), mely során életmódbéli tanácsokat látom el a hozzám fordulókat, ill külön gyakorlatsort tanítok meg a pároknak, segítve ezáltal a magzat mozgását, elhelyezkedést az anyaméhben, beilleszkedését a megszületéshez, így könnyítve az anya szülését, a baba megszületését.

Jelenleg is bővítem tudásom, Integratív Babaterápiát (IBT) tanulok (3 éves képzés), mely terápiás módszer betekintést enged abba, hogy a babák hogyan mutatják meg magzatkori és születés körüli tapasztalataikat, a terapeuta pedig hogyan dolgozhat ezekkel a korai élményekkel, akár traumákkal. Az Integratív Babaterápia számos forrásból merít, többek között a pre- és perinatális pszichológia, a szomatopszichoterápia, a kranioszakrális terápia területeiről."

 

HONLAP

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.