"A SzüléSzületéS fájdalma: csillapítsuk, vagy kezeljük?" - panelbeszélgetés

A szülési fájdalommal mit kezdjen a szakember? Feltétlen csillapítani kell-e, vagy épp a megélésének energiáját hasznosító közeget biztosítani?

Ezt és ehhez hasonló (ebből fakadó) további kérdéseket beszélnek meg a szülés környékén dolgozó szakemberek – ki-ki a maga szakmai háttere, szemlélete mentén. 

Image
Image
Image
Image

dr. Várady Erzsébet

gyermekgyógyász, neonatológus szakorvos, nyugalmazott IBCLC

 

23 évig a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen dolgoztam, majd 16 évig az Egyesült Arab Emirátusok orvosegyetemhez csatolt intézményében vezettem az újszülöttellátást és orvosképzési feladatokat láttam el. Jelenleg a Semmelweis Egyetem Mentálhigiéné Intézet Laktációs szaktanácsadó, az ELTE Affektív Pszichológiai Tanszék Perinatális szaktanácsadó, és a Szegedi Tudományegyetem Védőnő mesterképzés oktatója vagyok, részmunkaidőben a Semmelweis Egyetem Neonatológiai Tanszék munkatársa. 56 közlemény és 4 könyvfejezet társszerzője, Tiszteletbeli Védőnő cím és a SOTE Pro Universitate érdemrend birtokosa vagyok.

 

 

 

dr. Gutmann Orsolya

szülész-nőgyógyász szakorvos, perinatális szaktanácsadó

 

2002 óta dolgozom különböző intézményekben Budapesten. Alapító tagja vagyok a Budai Perinatális Központnak, ahol 2022. szeptembere óta intézeten kívüli szülések is zajlanak. A panelbeszélgetés témájához kapcsolódóan említendő  "A szülési fájdalom kezelése" című könyv, amely létrejöttéhez beszélgetőtársaimmal egyetemben én is hozzájárultam. 

dr. Bálint Sándor

szülész-nőgyógyász, hipno- és pszichoterapeuta

 

Szülész-nőgyógyász és pszichoterapeuta szakorvos vagyok. A Szent Imre kórház csoportvezető főorvosaként közel 40 éve a természetes szüléssel foglalkozom. A téma népszerűsége révén részt veszek az ország néhány egyetemének postgraduális képzésében (ELTE, SOTE, Pécs és Szeged). Jelenleg a Gólyafészek Születésközpontban dolgozom (ambuláns rendelés és online-line pszichoterápia). 

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.