"A kapcsolat lehetséges érzelemmoduláló szerepéről, fókuszban a kapcsolatanalízisben átélt élmények: félelem-szorongás-fájdalom vs. bizalom-nyugalom-extázis" - előadás

Az anyák várandósság alatt átélt érzései, hangulata összefüggést mutat a megszületett gyermekek érzelem észlelésével, fejlődésével. Előadásomban arra keresem a választ, hogy milyen tényezők képesek a várandósság alatt a leginkább befolyásolni az anyai hangulatot, biztonságérzetet, az anya magzat kapcsolatot, a kötődés intenzitását. Néhány esetrészlet segítségével mutatom be, hogy hogyan lehet az anya-magzat kapcsolatanalízis segítségével az anyai biztonságot erősíteni, az érzelmeket lecsendesíteni vagy éppen segíteni kibomlani, mélyen átélni. Az anyai/apai tapasztalatok szerint, a testi - lelki fájdalom enyhítésével, a magzat felé fordulással egy új teret tudunk nyitni a szülői szeretet és kompetencia megélésének, a kötődés kialakításának és elmélyítésének, ami a harmonikusabb, egészségesebb fejlődés záloga lehet.

Image

 

ELŐADÓ

Dr. Hadházi Éva PhD

pszichológus, anya-magzat kapcsolatanalitikus kiképző, család és párterapeuta, MPPPOT elnökségi tag

 

Gyakorló pszichológusként várandós relaxációval, anya-magzat kapcsolatanalízissel, kooperatív tanácsadással dolgozom, elsősorban gyermeket tervező, valamint várandós anyákkal, párokkal, hogy minél harmonikusabb kapcsolatot tudjanak kialakítani magzatukkal, kisbabájukkal és egymással, ebben a korai, mindannyiunk számára igen érzékeny időszakban. Több mint két és fél évtizeden át egyetemi oktatóként (Debreceni Egyetem, Károli Gáspár Református Egyetem, Pszichológiai Intézet) a kutató munkám középpontjában elsősorban a gyermeket váró szülők, párok és családok kapcsolati jellegzetességeinek a vizsgálata állt. Elnökségi tagja vagyok a Magyar Pre-, és Perinatális Pszichológiai és Orvostudományi Társaságnak, valamint ellátom az Anya- magzat Kapcsolatanalitikus Munkacsoport vezetését.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.